Mágnáspite**

Hozzávalók:

30 dkg liszt
1 cs sütőpor
22 dkg vaj
30 dkg cukor
4 db egész tojás
1/2 cs vaniliáscukor
1 db citrom
15 dkg őrölt dió

Elkészítés:

30 dkg lisztet összekevered a sütőporral, vajjal, 10 dkg cukorral, 1 egész tojással, a citrom reszelt héjával és levével. A tészta 1/4 részét félreteszed a többit vékonyan kinyújtod és tepsibe téve barack- vagy málnaízzel megkened.

20 dkg cukrot, 3 tojássárgáját, 15 dkg őrölt diót, 1/2 csomag vaniliáscukrot és a 3 tojás keményre vert habját elkevered és a lekvárral megkent tésztára kened.

A félretett tésztából pálcikákat sodorsz s azokból rácsozatot készítesz, melyet sütés előtt tojással megkensz.

Sütés után még a tepsiben szeleteld fel!

Váncza süteményeskönyv 1926.

Vissza a főoldalra