Mézes rúd*

Hozzávalók:

25 dkg méz
12 dkg cukor
1 cs vaniliás cukor
4 tojás
25 dkg liszt
1 kk szódabikarbóna
1 kh őrölt fahéj
1 kh őrölt szegfűszeg
1/2 citrom reszelt héja
1 ek fehérbor
1 dkg vaj
1 ek liszt a forma meghintéséhez

Elkészítés:

A mézet meglangyosítod, a kristálycukorral, a vaniliáscukorral és a tojássárgájával habosra kevered. Beleteszed a szódabikarbónával elkevert lisztet, majd őrölt fahéjjal, szegfűszeggel, reszelt citromhéjjal, kevés fehérborral ízesítsed! Az egészet keverd össze, és a végén óvatosan, nehogy összetörjön, add hozzá a habbá vert tojásfehérjét.

A kész masszát vajjal kikent, lisztezett őzgerincformába töltsd!

Mérsékelten meleg sütőben (kb. 160°C-on) süssed!

Planétás szakácskönyv nyomán

Vissza a főoldalra