Jegyes Hírlevél 12.

                             
*******************JEGYES HÍRLEVÉL 12.**************

A jegyesek iránytűje

************************************************************

A www.jegyes.hu Magyarország elsö jegyes-házas információ-szolgáltatója, mely segít az eligazodásban.

************************************************************

"Néha a buja vadság vagy a kegyetlen bujaság odáig fajul, hogy terméketlenséget okozó mérgekhez folyamodik, s ha azok nem használnak, a megfogamzott magzatot az anya méhében valahogy megöli és eltávolítja, azt akarván, hogy gyermeke elpusztuljon mielőtt élt volna, vagy ha az anyaméhben már élt, megölje mielőtt megszülethetett volna."

Szent Ágoston: De nuptiis et concupiscentia. Cap.15. in Casti Connubii III. 2. c)

************************************************************

"Az összes vétkek között, amit az ember az élet ellen el tud követni, a művi abortusznak olyan vonásai vannak, melyek miatt különösen is súlyos és kárhoztatandó. Ma azonban az abortusz bűne súlyosságának tudata sokak lelkiismeretében fokozatosan halványodik. Elfogadása a gondolkodásban, a szokásokban, sőt magában a törvényhozásban az erkölcsi érzék nagyon veszedelmes válságának beszédes jele, mert ez az érzék egyre képtelenebbé válik a jó és rossz megkülönböztetésére még az élet alapvető értékei tekintetében is. Egy ilyen súlyos helyzetben minden korábbinál nagyobb bátorságra van szükség, hogy szembenézzünk az igazsággal és nevükön nevezzük a dolgokat anélkül, hogy kényelmi szempontokra hivatkozva kompromisszumokat kötnénk vagy engednénk az önáltatás kísértésének."

Evangelium vitae 58.

************************************************************

Kedves Barátaink!

Ma Magyarországon évente többezer tizenévesnél végeznek művi terhesség-megszakítást. Az első terhességet megszakítók egyharmada 19 éven aluli! Mindemellett a fiatalkori terhesség-megszakítás az átlagnál fokozottabb veszélyt rejt magában. Ezen abortuszok jelentős részében a várandós anya megoldhatatlan lelki, pszichológiai konfliktusszituációba kerül. Ez kihatással van egész későbbi életére, sokakban maradandó nyomokat hagyva.

http://www.jegyes.hu/abortusz/abcim.html

***********************************************************

A ma embere kétségbeesve keresi a boldogságát, és az esetek döntő többségében tévúton jár. Gondoljunk bele, hogy már a harmadik nemzedék nő fel egy materialista, haszonelvű és szekularizált társadalomban. Azoknak pároknak, akik jövendő házaséletük nehéz kérdéseire megoldást keresnek, a médiumok olyan megoldásokat kínálnak fel, amely nemcsak az Egyház által hirdetett igazságot sértik, hanem a személyi méltóságukat is.

http://www.jegyes.hu/irodalom/ravasz.html

**********************************************************

"téged el nem hagylak, holtomiglan-holtodiglan semmiféle bajban"

A hűség megerősítése könnyebb, ha példákat látunk magunk előtt. Szeretnénk minél több ilyen példát a honlapon bemutatni.

http://huseges.jegyes.hu/

Kérjük, akinek van a honlapra való anyaga, küldje el!

**********************************************************

Várjuk a hozzászólásokat a fórumokon. Sőt! lehet újabb fórumokat nyitni!

Ha valaki használni akarja a honlap tartalmát, de letölteni nem tudja, írjon a jegyes@jegyes.hu címre, és CD-n megküljük.

Akit az előző honlap kimúlása érdekel, az a www.katolikus.jegyes.hu oldalakon talál néhány dokumentumot.

Szándékaink szerint ilyen hírlevelet rendszeresen fogunk küldeni.

  Vissza a főoldalra