L. Rédei Mária: Demográfia

Cím L. Rédei Mária: Demográfia
Kiadó ELTE Eötvös
Ár 3985 Ft
Fülszöveg

A demográfiai ismeretek közel állnak a mindennapok eseményeihez. A tudományág olyan alapvető élet jelenségekkel foglalkozik, amelyeket többségünk átél, de vannak köztük olyanok is, amelyeket csak reméljük, hogy egyszer átélhetünk. Napjainkra a demográfiai tudás számos mutatója a nemzetközi párbeszéd témája lett, a demográfiai ismeret kultúránk részét jelenti.

Más országok demográfiai folyamatainak megismerése hozzásegít ahhoz, hogy megértsük más kultúrák ismérveit és a társadalmi gondolkodás alapjait. Az itt megszerzett ismeret abban is eligazít bennünket, hogy saját életünk döntéseit képesek legyünk tudatosan értékelni, s a várható életesemények lehetséges előnyeit és hátrányait több eset alapján mérlegelhessük.

A tárgy oktatása során az ELTE földrajz és geográfus szakán az a célunk, hogy a globális és a hazai népesedési folyamatokkal megismertessük a hallgatókat, s rámutassunk azok általános és területi jellemzőire, kiemeljük a térbeli hatások szerepét, valamint a gazdasági és társadalmi folyamatok regionális leírására alkalmas népesedésstatisztikai fogalmakról az elemző munka számára áttekintést adjunk.


értékelés

jegyes@jegyes.hu

Vissza a címoldalra